Nieuws

Nieuwsbrief oktober

6 oktober 2020

Beste zwemmers
Beste ouders

Het seizoen is goed gestart! Dankjewel aan allen om zich aan de afspraken rond corona te houden.

Op de affiche hieronder vind je nog eens de algemene regels rond sporten. De regels die speciaal voor onze club van toepassing zijn, lees je hier:

 • Ouders zijn niet toegelaten in de kleedkamers, inkomhal of cafetaria. Enkel bij de zwemschool (watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen) laten we één begeleider per kind toe om te helpen omkleden.
 • Kom 5 minuten voor aanvang van de les naar het zwembad.
 • Voor leden vanaf 12 jaar is het verplicht een mondmasker te dragen vanaf het binnenkomen in het zwembad tot in de kleedkamers.
 • Elke groep kreeg een kleedkamer toegewezen. Het is niet toegelaten om op eigen initiatief van kleedkamer te veranderen.
 • Kom niet zwemmen als je ziek bent!
 • De herfstvakantie komt eraan; er worden waarschijnlijk nog buitenlandse reizen gemaakt. Ook hier vragen we om de afspraken rond terugkomen uit een rode of oranje zone te respecteren! Wij vragen om 7 dagen niet deel te nemen aan de zwemlessen als je uit een oranje of rode zone terugkomt.

In de herfstvakantie neemt de zwemclub ook even vakantie.

Op onze website is een kalender terug te vinden waarop we telkens vermelden wanneer er geen zwemmen is. We lijsten hieronder ook nog eens de data op voor het eerste trimester:

 • Woensdag 21/10/2020: geen zwemmen voor waterschildpadden en guppies
 • Zondag 01/11/2020: geen zwemmen
 • Maandag 02/11/2020 t.e.m. zondag 08/11/2020: herfstvakantie - geen zwemmen
 • Uitzondering! Woensdag 04/11 is er wel zwemmen voor volwassenen en triatleten.
 • Woensdag 11/11: geen zwemmen
 • Maandag 21/12/2020 t.e.m. zondag 03/01/2021: kerstvakantie - geen zwemmen

Alle foto’s van je zoon of dochter kan je vanaf vandaag bekijken via de website. Op de homepage vind je een blokje genaamd ‘Fotoalbum’. Als je daarop klikt, hoef je slechts eenmaal het wachtwoord dat je via e-mail ontving ingeven. Veel kijkplezier!

Affiche coronamaatregelen

Definitieve regeling volgend seizoen

25 augustus 2020

Beste zwemmers
Beste ouder(s)

Eindelijk kunnen we jullie de planning voor komend seizoen meedelen. De info tot jullie brengen duurde iets langer dan gewoonlijk omdat we met bijzondere maatregelen rekening moeten houden in verband met corona. De planning van de lessen diende volledig herbekeken te worden om aan een sportbubbel van maximum 50 personen (trainer inbegrepen) te voldoen.

De exacte planning van alle dagen en uren zijn te vinden onder de rubriek 'zwemmen' op onze website. Kijk goed na of de uren in uw agenda passen vooraleer je naar het inschrijvingsmoment komt! Het nieuwe seizoen start maandag 14 september!

Zaterdag 29 augustus van 9u tot 12u kan er ingeschreven worden voor het komende seizoen. Opgelet: dit inschrijvingsmoment is enkel voor zwemmers die in 2019-2020 al lid waren. Dit inschrijvingsmoment is niet voor: nieuwe leden, zwemschool (watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen), aquafitness en competitie A, B of C!

Zwemschool kan vanaf woensdag 26/08 om 16u online inschrijven en aquafitness vanaf vrijdag 28/08 om 16u.

Competitie A, B en C worden door de trainers op de hoogte gebracht over hun inschrijving. Nieuwe potentiële leden voor de C-groep worden via e-mail gecontacteerd.

De inschrijvingen gaan fysiek door in de vergaderzalen van Sporthal Drogenbrood. Op het infobord in de inkomhal zal aangegeven zijn waar je ons kan vinden. Het dragen van een mondmasker en afstand bewaren t.o.v. elkaar is verplicht! Er kan enkel met bankcontact betaald worden. Voor de lidgelden kan je terecht op onze website bij de rubriek 'clubinformatie/lidgelden'.

Er worden geen inschrijvingen aanvaard via e-mail of telefoon voor 29 augustus 13u00! Na het inschrijvingsmoment delen we via onze Facebookpagina en website mee in welke groepen nog plaats is en zal vermeld worden hoe je alsnog kan inschrijven.

Nieuw dit seizoen: er zijn 2 groepen weggevallen (Dolfijnen en Zeeduivels) en vervangen door 1 nieuwe groep, de Sportzwemmers! Deze groep is voor 10- tot 18-jarigen die de zwemmicrobe te pakken hebben maar niet geïnteresseerd zijn in competitie. Sportzwemmen is dus voor wie graag zwemt, techniek en conditie wil bijschaven en onderhouden. Dit is de ideale groep voor jonge sporters die stoppen met competitie maar toch op een bepaald niveau willen blijven zwemmen, of voor jonge zwemmers die interesse hebben in triatlon.

Met sportieve groeten,
Beernemse Zwemclub vzw

Inschrijvingen volgend seizoen?

15 augustus 2020

Beste leden
Beste geïnteresseerden om in te schrijven,

Corona dwingt ons de zwemclub anders aan te pakken dan we gewoon zijn. We moeten werken in sportbubbels van 50 personen, enz... Om hieraan te voldoen en alles zo veilig mogelijk te organiseren, werken we aan een nieuwe planning voor de start van het volgende seizoen.

De inschrijvingen voor de zwemschool worden nog even uitgesteld. Deze gaan niet door op 17 augustus!

We communiceren zo snel mogelijk over de dagen en uren die er anders zullen uitzien dan we gewoon zijn. Nog even wachten dus!

Ook over het inschrijven zullen we nog informeren via onze Facebookpagina, website en mail.

Alvast bedankt voor jullie geduld!

Groeten
Beernemse Zwemclub vzw

Dolfijnen en Zeeduivels worden Sportzwemmers!

19 juli 2020

Wie geen competitie wil doen, maar toch graag zwemt, kon tot vorig seizoen aansluiten vanaf 10 jaar bij de Dolfijnen of vanaf 14 jaar tot 18 jaar bij de Zeeduivels.

Vanaf seizoen 2020-2021 veranderen we deze groepen in Sportzwemmers! De focus zal liggen op conditie, techniek en uithouding. Er zal minder worden gespeeld en meer serieus getraind.

Sportzwemmen is bedoeld voor jonge zwemmers die heel gemotiveerd zijn om goed te leren zwemmen, maar die niet willen doorstromen naar competitie.

Overzicht met wijziging naar nieuwe groep

Inhaallessen voor < 12-jarigen vanaf 15 juli

9 juli 2020

Vroeger dan verwacht kunnen we starten met het aanbieden van gratis inhaallessen voor onze leden jonger dan 12 jaar. Dit vindt telkens plaats op woensdagochtend met ingang van 15 juli.

We voorzien telkens 25 plaatsen voor de beginnende zwemmertjes* (5 tot 7 jaar) van 8u00 tot 9u00 en 25 plaatsen voor onze ervaren zwemmertjes (8 tot 12 jaar) van 9u30 tot 10u30. Van zodra het gemeentebestuur toelaat om het maximum aantal deelnemers te verhogen, voorzien we meer plaatsen.

*Dit is niet voor de kinderen die uit het kleuterzwemmen of de watergewenning komen. Voor hen wordt een ander aanbod uitgewerkt.

Er kan per les ingeschreven worden. Duid enkel de data aan waarvan je zeker bent dat je kind kan deelnemen. Gelieve deze data ook te noteren in je agenda. Mocht je op een ingeschreven dag toch verhinderd zijn, geef ons dan tijdig een seintje via [email protected] of een chatberichtje via onze Facebookpagina met vermelding van de reden. Op deze manier kunnen we de vrijgekomen plaats aan een ander zwemmertje toewijzen. Kregen we geen verwittiging van afwezigheid, treden we streng op en verlies je het recht op een plaats in de daaropvolgende inhaallessen.

Inschrijven kan vanaf zaterdag 11 juli om 14 uur via het inschrijvingsformulier.

Data van de lessen zijn als volgt: 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus.

De leden ouder dan 12 jaar moeten nog even geduld uitoefenen. Het maximum toegelaten zwemmers in het zwembad, het half uur dat telkens tussen 2 groepen ingepland moet worden, de beschikbaarheid van redders en trainers en de beschikbare vrije uren in het zwembad zorgen ervoor dat we in juli voor deze groep nog geen inhaallessen kunnen organiseren. We duimen voor versoepelingen zodat er meer opties vrijkomen om ook voor jullie inhaallessen aan te bieden.

Afbeelding vakantielessen zwemschool

Zomerreeks aquafitness

3 juli 2020

Afbeelding vakantielessen aquafitness

Tijdens de zomermaanden juli en augustus organiseren we opnieuw aquafitness!

Bij aquafitness hoef je maar een derde van je gewicht te dragen, waardoor je gewrichten minder belast worden en je een optimale beweeglijkheid krijgt. Het is de ideale sport voor wie blessuregevoelig is, last heeft van gewrichten bij het sporten of voor wie gewoon graag beweegt in het water.

Wanneer? Op dinsdagavond van 20u00 tot 20u45.
Data? 7 juli, 14 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus, 18 augustus en 25 augustus.
Prijs? €4/les waarbij je voor de zomerreeks per les kan inschrijven en betalen.
Hoe? Via het inschrijfformulier op de website.
Plaatsen beperkt tot 18 deelnemers.

OPGELET Inschrijven kan telkens tot maandagavond 20u00 voor de les van de dag erna. Inschrijving is pas definitief na de mail met vermelding 'inschrijvingsbewijs'.

Kom je mee bewegen in het water? Schrijf je hier in.UPDATE De lessen aquafitness zijn volzet!

Paco-wedstrijd

27 januari 2020

Op zondag 26 januari vond onze jaarlijkse Paco-wedstrijd plaats. Een "zwemfeest" voor onze jongste zwemmers van 6 tot 12 jaar. Hier vindt u de uitslag.

Afbeelding paco

Stagebenefiet 2020

16 januari 2020

Elke zomer trekken onze zwemmers op buitenlandse stage om zich voor te bereiden op de zomerkampioenschappen, de kers op de taart na een jaar keihard trainen. Enkele dagen na de schoolexamens vertrekken zij voor 10 tot 14 dagen om intens te trainen.

Om de stagekosten te drukken, organiseren de ouders elk jaar een groots Stagebenefiet in De Kleine Beer te Beernem. Al jaren is dit benefiet een heus succes. Het heel lekkere eten, de waardevolle tombola, de enthousiaste service en de gezellige sfeer zorgen ervoor dat elke gast meer dan tevreden is.

Wil je ook onze zwemmers steunen? Noteer dan alvast zaterdag 14 maart 2020 in je agenda!

Kan je er niet bij zijn? Geen nood, u kan steeds sponsoren of zorgen voor tombolaprijzen. Neem in dat geval zeker contact op met één van onze zwemmers of de ouders.

Wij danken u van harte voor uw steun en bijdrage!!

Afbeelding desserbuffet stagebenefiet

Algemene Vergadering

9 januari 2020

Hierbij een officiële mededeling;

Op 4 februari 2020 zal de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Beernemse Zwemclub plaatsvinden. Deze vergadering is enkel toegankelijk voor alle effectieve leden van de BZC, die hiervoor op een later tijdstip een persoonlijke uitnodiging zullen ontvangen. Ook voor zover u zich kandidaat zou willen stellen om deel uit te maken van het bestuur van de club, moet u zich eerst als effectief lid aanmelden. Dit bijzonder ‘lidmaatschap’ is kosteloos, en er hangen geen verdere verplichtingen aan vast. Als u reeds een effectief lid bent, dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Als u een effectief lid wenst te worden dan kan u dit uiterlijk 18 januari 2020 melden aan Mariann via [email protected] Na deze datum zal de Raad van Bestuur de kandidaten toevoegen aan de lijst van de effectieve leden en zullen de uitnodigingen voor de Algemene Vergadering verzonden worden.

Wijnactie

4 november 2019

Afbeelding 3 wijnglazen gevuld met rode, witte of rosé wijn

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Feestjes worden georganiseerd.

Met vrienden en familie samen zitten bij het haardvuur, met een glaasje wijn of bubbels in de hand, zorgt ervoor dat de koude winterdagen toch warm aanvoelen.

Om de werking van onze gedreven en enthousiaste zwemclub te ondersteunen, houden we onze jaarlijkse wijnactie.

Momenteel is de wijnverkoop afgesloten, als we terug verkopen, laten we jullie zeker iets weten.

Griezelzwemmen

11 oktober 2019

Op zaterdag 16 november gingen we griezelen in het zwembad van Beernem. Zwemmen in het donker op de tonen van vrolijke muziek, begeleid door discolichten….

Zoals u op bovenstaande video kan zien, een super sfeer en enthousiaste zwemmers/zwemmertjes in het water.

Tot volgend jaar!!

Paco Halloween te Eeklo

3 oktober 2019

Poster Halloween Paco te Eeklo op 3 november

Update! Heel wat blije (griezel)gezichtjes tijdens het Paco-zwemfeest van Eeklo. Bedankt aan iedereen die er bij was! De uitslag vind je hier.

Kick-off zwemfeest

24 juni 2019

Poster Kick-Off zwemfeest te Beernem op 7 september

Update! De inschrijving is afgesloten.

Kampioenenviering Beernem

26 maart 2019

Onze Lies, een competitiezwemster, won het Gouden Beertje als meest beloftevolle jongere van Beernem! Proficiat!

Afbeelding Lies met Gouden Beertje in de hand

Beernemse Zwemclub steunen terwijl u online shopt...

9 maart 2019

Logo Trooper

Online inkopen doen? We doen het allemaal wel eens.

Vanaf nu kan u uw favoriete vereniging, de Beernemse Zwemclub, steunen door uw aankopen via https://www.trooper.be/beernemsezwemclubbzc te doen.

Als jullie een bestelling plaatsen via de trooperpagina krijgt de zwemclub een percentje van je aankoopbedrag. Meer is het niet! Zo steunen jullie ons financieel, zonder dat jullie iets extra moeten betalen.

Vlaamse week tegen pesten

14 februari 2019

Samen tegen Pesten

In de week van 22 februari tot 1 maart doet de Beernemse Zwemclub mee aan de week tegen Pesten. Doe jij ook mee? Leer dan alvast de move tegen pesten! Deze kunnen jullie via deze link inoefenen: https://www.ketnet.be/kijken/move-tegen-pesten/leer-de-move.

BZC heeft ook al het MANIPEST ondertekend. Door het manipest te ondertekenen, tonen wij dat we pesten niet OK vinden en dat we akkoord gaan met de 4 stippen.

4 stippen…. 4 stellingen

 • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
 • Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
 • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
 • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Door het MANIPEST te ondertekenen kun je een Stippie verzamelen. Help je mee om alle 20 Stippies (en meer) te verzamelen? Onderteken het MANIPEST via deze link: https://www.ketnet.be/doen/move-tegen-pesten/stippies

Samen tegen pesten!

Poster Vlaamse Week tegen Pesten

Nieuwjaarsreceptie 2019

10 januari 2019

Poster nieuwjaarsreceptie 28 januari 2019

Paco Nieuwjaarssplash

27 december 2018

Poster nieuwjaarssplash te Beernem op 27 januari

Wil u uw zoon of dochter inschrijven voor de zwemschool? Dat kan vanaf 6 december!

26 november 2018

Overzicht mogelijk inschrijvingen zwemschool

Paco 2018-2019

9 oktober 2018

Afbeelding Paco

Voor alle recreatieve zwemmertjes tussen 6 en 12 jaar die 25 meter kunnen zwemmen. Ook startende competitiezwemmers tot 12 jaar zijn welkom! Wil je zwemmertje/zwemmer aan een Paco wedstrijd deelnemen, hieronder de data waarop dit kan;

 • 28 oktober 2018 te Eeklo
 • 2 december 2018 te Evergem
 • 27 januari 2019 te Beernem
 • 23 februari 2019 te Gent
 • 25 mei 2019 te Maldegem

Vraag gerust info hieromtrent bij Jacintha of jullie trainer.

Stagebenefiet 2018

10 september 2017

Afbeelding medewerkers aan het werk op de stagebenefiet

Elke zomer trekken onze zwemmers op buitenlandse stage om zich voor te bereiden op de zomerkampioenschappen, de kers op de taart na een jaar keihard trainen. Enkele dagen na de schoolexamens vertrekken zij voor 10 tot 14 dagen om intens te trainen.

Om de stagekosten te drukken, organiseren de ouders elk jaar een groots Stagebenefiet in De Kleine Beer te Beernem. Al jaren is dit benefiet een heus succes. Het heel lekkere eten, de waardevolle tombola, de enthousiaste service en de gezellige sfeer zorgen ervoor dat elke gast meer dan tevreden is.

Wil je ook onze zwemmers steunen? Noteer dan alvast zaterdag 21 april 2018 in je agenda!

Team building 2017

10 september 2017

Zwemmen mag dan wel een individuele sport zijn, zonder een echte team spirit kom je er niet. Je clubgenoten aanmoedigen tijdens een wedstrijd, elkaar steunen als het eens wat minder gaat, plezier maken tussen de wedstrijden in,...

Bij de Beernemse Zwemclub heerst er een sterk groepsgevoel, niet alleen tussen de zwemmers maar ook tussen de ouders. Competitie zwemmen doe je echt niet alleen.

Om het groepsgevoel nog te versterken, heten we alle competitiezwemmers van harte welkom op onze Teambuilding Day op zaterdag 7 oktober. Wat we gaan goed, is nog een verrassing. Het exacte uur horen jullie heel binnenkort. 's Avonds verwelkomen we dan alle ouders voor een frietjesfestijn (jawel zwemmers, nog even en dan bannen we frietjes van ons menu).

Afbeelding van de competitie-groep 2017
Naar bovenste gedeelte pagina swipen